• Ook voor beugelbehandelingen kunt u bij ons in de praktijk terecht. Zowel kinderen als volwassenen. Onze zeer ervaren tandarts voor orthodontie Nico de Vries heeft bij velen de tanden en kiezen “recht” gezet. Bij ingrijpende orthodontische behandelingen verwijzen wij naar een orthodontist. Soms is vanwege de plek van de middelbare school ook de keuze handiger, om te kiezen voor een orthodontiepraktijk die nabijgelegen is.

  Een beugel is niet alleen om een gebit mooi recht te laten zetten, maar ook om gezondheidsredenen kan het belangrijk zijn om aan een beugel te denken. Rechte(re) tanden kunnen positief het bijten, kauwen, praten en lachen beinvloeden. Ook kunnen sommige tandposities schade toebrengen aan het tandvlees, asymmetrie in het gezicht en vergroeide kaken veroorzaken.

  Onze collega heeft tientallen jaren ervaring op het gebied van orthodontie en bespreekt in sommige gevalen in studiegroepen casuistiek zodat een weloverwogen plan kan worden aangeboden. De volgende stappen worden doorlopen voordat er daadwerkelijk tot behandeling met een beugel wordt overgegaan:

  • Intake, hierbij worden kort de mogelijkheden bekeken, en de wensen/ vragen besproken.
  • Onderzoek (rontgenfoto's, klinische foto's, mondonderzoek, afdrukken voor gebitsmodellen).
  • De tandarts voor orthodontie beoordeelt en verwerkt alle gegevens tot een individueel behandelplan. Eventueel worden bepaalde gegevens(in overleg met u) tijdens een collegiaal overleg besproken, zodat er een goed afgewogen plan kan worden gemaakt.
  • Het plan en de kosten worden met u besproken en indien accoord zullen er afspraken worden ingepland voor het starten van de behandeling.

  Om tot een mooi resultaat te komen is een goede mondhygiene erg belangrijk, vandaar dat tijdens deze behandeling hier extra aandacht voor nodig is.

  De tarieven voor een beugelbehandeling in een orthodontiepraktijk of bij onze tandarts voor orthodontie zijn gelijk. U kunt altijd bij ons informeren naar de mogelijkheden.