• Periodiek bezoek

    Het halfjaarlijkse bezoek aan de tandarts is de basis van goede mondzorg. Tijdens het periodieke bezoek bespreken we onder andere met u hoe het gaat met uw mondgezondheid, controleren we op cariës (gaatjes) en de gezondheid van uw tandvlees. Daarnaast zorgen we voor elementaire reiniging van uw gebit en verwijderen we tandsteen. Het verwijderen van tandsteen is bij de meeste volwassenen noodzakelijk om de gezondheid van uw mond ook naar de toekomst goed te houden. Heeft u veel tandsteen of problemen met uw tandvlees? Dan verwijzen wij u door naar de mondhygienist zodat er uitgebreider tijd besteedt kan worden aan het gezond houden van uw gebit.

    Daarnaast maken wij eens in de 2 tot 3 jaar röntgenfoto's. Hoe vaak we dat doen hangt af van uw mondgezondheid en het risico op cariës. Op indicatie van de tandarts kan het noodzakelijk zijn om vaker röntgenfoto's te maken.

    Houdt u er rekening mee dat bij een periodiek bezoek aan de tandarts dus kosten worden gerekend voor zowel periodieke controle, als het verwijderen van tandsteen en voor het eventueel maken van röntgenfoto's.